Skip to main content

Betonvloer met vloerverwarming

Maak zelf je betonvloer met vloerverwarming

Ben je een beetje handig en hou je er wel van om de handen uit de mouwen te steken? Met Bouwjevloer.nl, een initiatief van VBH Totaalvloeren,  kun je duizenden euro’s besparen door zelf je betonvloer met vloerverwarming aan te leggen! We maken samen met jou een plan van de werkzaamheden die nodig zijn en vervolgens ga je zelf aan de slag.

Nog nooit zelf een betonvloer met vloerverwarming gemaakt?

Waarschijnlijk niet, toch? Maar dat is geen probleem! Wij helpen je met uitleg, ondersteuning, materiaal en gereedschap. Doordat je alles verder zelf doet en geen mensen hoeft in te huren voor de uitvoering van je project, spaar je veel geld uit. Je betaalt immers alleen voor de materialen en het gereedschap, en niet voor de manuren. We ondersteunen je o.a. met een stappenplan mét instructievideo’s voor het aanleggen van een betonvloer met vloerverwarming. Zo is het jou op elk moment volkomen duidelijk wat je, op welk moment te wachten staat.

Het materiaal en het gereedschap zullen wij je op de juiste momenten aanleveren. Wij rekenen ook voor je uit hoeveel beton er nodig is en komen dit met behulp van een grote slang bij jou storten. Jij zorgt zelf voor de juiste voorbereidingen door het stappenplan te volgen. Ook de afwerking doe je zelf. Zijn er toch werkzaamheden die je liever aan ons uitbesteedt? Dat is natuurlijk bespreekbaar. Samen met jou maken we een plan van aanpak waar jij 100% tevreden mee bent.

Puin afvoeren doen wij voor je

Je hoeft zelf niets te vervoeren: we leveren alles aan, maar komen ook alles weer ophalen. Ook het afval van de werkzaamheden komen wij netjes bij je ophalen, net als het gereedschap dat je van ons geleverd hebt gekregen. Zo heb je hier ook geen omkijken naar.

Wat als je tegen problemen aanloopt?

Als je even niet meer weet hoe je nu verder moet, dan zijn wij altijd maar één telefoontje van je verwijderd om je te adviseren over je betonvloer met vloerverwarming. Wij helpen je snel weer op weg; samen komen we er altijd wel uit.

Vloerverwarming en isolatie

Eén van de dingen die zullen moeten gebeuren, is het aanbrengen van isolatie voor de vloerverwarming, om te voorkomen dat de warmte naar onderen weglekt. Die isolatie zou in de kruipruimte aan de onderkant aangebracht kunnen worden, maar het is ook mogelijk om de isolatie in de vloer zelf, onder de vloerverwarming aan te brengen. Wat de beste optie is, hangt af van jouw situatie. Daar kijken we uiteraard samen naar!

Waarom vloerverwarming in je betonvloer

Vloerverwarming is een heel energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Je huis warmt mooi gelijkmatig op terwijk de temperatuur van het water in je vloerverwarming lager is dan in traditionele radiatoren. Een betonvloer is bij uitstek geschikt om vloerverwarming in aan te leggen omdat beton een hele lage warmteweerstand heeft. Maar vloerverwarming in je betonvloer heeft nog veel meer voordelen:

  • Je vloer voelt niet meer koud aan en de warmte wordt heel gelijkmatig verdeeld over de ruimte. De warmte komt, in tegenstelling tot radiatorverwarming, van onder af;
  • Omdat de warmte zo gelijkmatig verdeeld wordt, zul je ook veel minder last hebben van trek, en ook de luchtvochtigheid in huis zal constanter zijn. Dat zorgt er weer voor dat ongedierte en bijvoorbeeld de huisstofmijt minder kans hebben om te overleven in jouw binnenklimaat;
  • Je hebt veel meer vrijheid om je meubels neer te zetten waar jij ze het beste vindt staan. Er hangen geen radiatoren in de weg en ook verwarmingsbuizen zullen je interieur niet langer verpesten;
  • Radiatoren zijn echte stofnesten en vaak lastig schoon te maken. Ook daar heb je met vloerverwarming nooit meer last van!

Meer informatie? Neem contact op

Zou je graag meer willen weten over het zelf aanleggen van een betonvloer met vloerverwarming? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen al je vragen beantwoorden en een offerte op maat voor je maken.

betonvloer storten vloer renoveren