Skip to main content

Zelf vloer isoleren

Isoleer je vloer met Bouwjevloer

Wil je graag zelf jouw vloer gaan isoleren, maar weet je niet precies hoe? Bouwjevloer.nl helpt je! Dit unieke concept is een initiatief van VBH Totaalvloeren, al meer dan twintig jaar vloerenspecialist van sloop tot afwerking. Met een stappenplan op maat zorgen wij ervoor dat jij helemaal zelf jouw vloer kunt isoleren en dus geld bespaart. Wij zorgen dat de materialen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen je op de cruciale momenten. Dus als het even niet lukt, kun je ons altijd even bellen, dan helpen wij je weer op weg.

Zelf vloeren isoleren

Heb je een kruipruimte in je huis die meer dan 50 cm hoog is, dan kun je gemakkelijk zelf jouw vloer isoleren. Je bereikt de kruipruimte vaak via een luik en vervolgens maak je het isolatiemateriaal vast aan de onderkant van uw vloer.

Wil je de hele vloer vervangen door een nieuwe betonnen vloer met isolatie, of vloerisolatie aanbrengen boven op de bestaande vloer? Ook dat kun je  zelf doen, en Bouwjevloer ondersteunt je daarbij. Jij gaat zelf aan het werk met het handige en gedetailleerde stappenplan. Wij zijn er voor advies, wanneer je er even niet uitkomt. Wil je alleen een gedeelte van het werk zelf doen? Geen probleem, jij beslist wie wat doet!

Isoleren van een houten vloer

Heb je een houten ondervloer en ben je toe aan een nieuwe vloer of vloerbedekking? Een goed moment om de vloer meteen te isoleren! Een manier is, om steeds een aantal planken weg te halen over een breedte van ongeveer één meter. Hierna kun je folie op de bodem leggen, isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aanbrengen en de planken weer terugleggen. Bouwjevloer.nl zorgt voor een gemakkelijk en overzichtelijk stappenplan en levert alle materialen die je nodig hebt.

Isoleren van een betonnen vloer zonder kruipruimte

Heb je een betonnen ondervloer en geen of een lage kruipruimte? Dan kun je isolatie op de bovenkant van het beton aanbrengen. Het beste kies je voor materiaal dat niet te dik is en toch goed isoleert. Boven op het isolatiemateriaal komt dan 2 cm dik plaatmateriaal, bijvoorbeeld underlayment of OSB-platen. Daar bovenop komt de vloerbedekking (tapijt, parket, houten vloer, tegels). Bouwjevloer.nl zorgt voor een gemakkelijk stappenplan en levert de materialen op het juiste moment voor jou aan. Denk er wel aan, dat de vloer hoger komt te liggen, wat gevolgen kan hebben voor je plinten, maar bijvoorbeeld ook de onderkant van je binnendeuren!

Waarom zelf je vloer isoleren

Een goed geïsoleerde vloer brengt veel voordelen met zich mee. En als je het zelf doet, bespaar je ook nog op de aanleg! Door je vloer zelf te isoleren, krijg je:

  • Een lagere energierekening omdat je minder hoeft te stoken. De warmte blijft beter binnen hangen en lekt niet via de vloer weg. Bovendien trekt de kou uit de kruipruimte niet langer door de vloer je woning in;
  • Minder vocht in huis. Kruipruimtes zijn vaak vochtig en door de vloer goed te isoleren houd je de lucht in uw woning droger. Ook de vorming van schimmels wordt door goede vloerisolatie voorkomen waardoor je binnenshuis gezondere lucht zult inademen;
  • Een comfortabeler leefklimaat. Je zult merken dat de vloer niet meer tocht en de temperatuur stijgt een aantal graden. Ook wordt de temperatuur gelijjkmatiger verdeeld.

Met de hulp van Bouwjevloer.nl weet je te allen tijde wat je moet doen. Bovendien: mocht het even lastig worden, dan kun je ons altijd bellen. We helpen je dan weer snel op weg. Je staat er dus nooit helemaal alleen voor! Verder kun je ook subsidie aanvragen. Eén van de voorwaarden hiervoor is, dat de isolatie wordt uitgevoerd door een professioneel bedrijf, en dat is met Bouwjevloer het geval.

Neem contact op met Bouwjevloer

Wil je meer weten over onze werkwijze en waarom je gemakkelijk jouw vloer zelf kunt isoleren? Neem dan contact met ons op, of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Hopelijk tot snel!

betonvloer storten vloer renoveren