Skip to main content

Zelf een betonvloer storten

Wil jij een betonnen vloer in je huis? Bespaar duizenden euro’s en ga het avontuur aan met Bouwjevloer! Met dit unieke concept van VBH Totaalvloeren kun jij zelf je betonvloer storten en afwerken, mét een klein beetje hulp van ons. Wij leveren het materiaal en de gereedschappen, samen met een uitgebreid stappenplan om jouw ideale betonnen vloer zelf te realiseren. Ben je klaar, dan komen we de gereedschappen én het puin ook weer netjes bij je ophalen. Het maakt niet uit wat voor betonvloer je wilt. Wij begeleiden je bij het maken van o.a.:

Maar ook bij:

zelf betonvloer storten
betonvloer storten vloer renoveren

Waarom zelf je betonvloer storten

Door de werkzaamheden voor het storten van een betonvloer zelf te doen, kun je veel kosten besparen. Het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s omdat je geen (of nauwelijks) arbeidskosten hebt. Afhankelijk van wat voor vloer je precies wilt, kun jij heel veel zelf doen. Daarnaast kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om bepaalde werkzaamheden wel door ons te laten uitvoeren; daar ben je helemaal vrij in. Van tevoren maken we afspraken en brengen we in kaart wat je wensen zijn en hoe de situatie ter plaatse is. Aan de hand daarvan kunnen wij een offerte opmaken en een stappenplan met instructievideo’s voor je in elkaar zetten. Zo weet je op elk moment precies wat je moet doen en waar je aan toe bent!

Een gevlinderde betonvloer

Bij de afwerking van uw nieuwe vloer kunt u via Bouwjevloer ook kiezen voor een gevlinderde betonvloer, een karakteristieke vloer die geschikt is voor elke ruimte. De afwerking is strak en glad, en door het gevlinderde patroon tegelijkertijd uniek. Bovendien is de vloer in verschillende kleuren aan te brengen. Ook qua onderhoud is een gevlinderde betonvloer ideaal: hij is door de gladde, naadloze afwerking zeer eenvoudig in onderhoud.

Een gietvloer met betonlook

Een gietvloer met betonlook is een dunne laag op een bestaande betonnen vloer. Heb je al een betonvloer en geen zin om die helemaal uit te breken? De gietvloer kan er vaak gewoon overheen. Door de geringe dikte (al vanaf 1 mm) is het meestal niet nodig om bijvoorbeeld binnendeuren in te korten of plinten te verplaatsen. Het is wel verstandig om de vloer te behandelen met een waterdichte coating, zodat vuil, vet en vocht geen kans krijgen om erin te trekken. Zo maak je de vloer ook bijzonder geschikt voor badkamers, toiletten en keukens.

Leg zelf een betonnen vloer met vloerverwarming

Vloerverwarming is uitstekend te plaatsen op of in een betonnen vloer. Beton geleidt warmte zeer goed en het is in een mum van tijd lekker warm. Met Bouwjevloer kun jij niet alleen de betonnen vloer zelf leggen, maar ook de vloerverwarming. Wij geven je nauwkeurige en gedetailleerde instructies om de voorbereidingen te treffen, de vloerverwarming aan te leggen en de vloer af te werken zoals jij dat wil. Zo bespaar je niet alleen duizenden euro’s op de aanleg van je betonnen vloer; met de vloerverwarming gaat ook je energierekening omlaag. Vloerverwarming is namelijk een stuk zuiniger dan radiatorverwarming!

Zelf je betonvloer storten met Bouwjevloer

Jij mag alle voorbereidende werkzaamheden verrichten, maar bij het storten van het beton komen wij altijd helpen. Het is namelijk belangrijk dat het beton precies goed gemengd en samengesteld is om de kwaliteit te garanderen.  Met een betonwagen brengen wij het beton voor je aan. Daarna ben jij zelf weer aan de beurt voor de afwerking!

Kom je er even niet uit? Loop je tegen een onverwachte “uitdaging” aan? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je dan snel weer op weg. Zijn er werkzaamheden die je echt liever aan ons overlaat? Laat het ons weten. Als je klaar bent, komen wij alle restmaterialen en gereedschappen die je van ons geleend hebt, weer bij je ophalen. Inclusief het puin!

Contact

Neem contact op met Bouwjevloer als je graag een offerte wilt aanvragen of als je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!