Skip to main content

Zelf betonvloer storten

Ben jij een handige doe-het-zelver en wil je graag zelf jouw betonvloer gaan storten? Bij Bouwjevloer.nl, een initiatief van VBH Totaalvloeren,  zorgen wij ervoor dat je  (bijna) helemaal zelf jouw vloer kunt gaan storten en zo een hoop geld kunt besparen. Jij doet bijna al het werk aan de hand van een gedetailleerde instructie. Alleen het beton zelf wordt door ons met onze betonwagen gestort. Voorbereiding en afwerking doe jij zelf, eventueel met wat handige vrienden! Verder leveren wij alle materialen en ondersteunen we jou op de cruciale momenten. En als het even niet lukt, kun je ons altijd bereiken. Vaak kunnen we je dan meteen telefonisch weer op weg helpen.

Het stappenplan dat wij je sturen is voorzien van instructievideo’s en het is lekker duidelijk en uitgebreid. Zo weet jij precies weet wat je moet doen. Wil je weten wat globaal de werkzaamheden zijn wanneer je zelf je betonvloer gaat storten? Lees dan snel verder, hieronder geven we je er een kort overzicht van.

zelf betonvloer storten

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Stappenplan zelf betonvloer storten met hulp van Bouwjevloer.nl

  1. Voorbereiding. Plak de wanden van de muren af met behulp van een roterende laser. Zo kun je zo vlak mogelijk beton storten. Bouwjevloer.nl levert jou alle spullen die je nodig hebt om je betonvloer zelf te maken.

  2. Bekisting. Als je een fundering gaat storten, dan is het van groot belang dat je zorgt voor een goede bekisting. Bekisting zorgt ervoor dat het beton op zijn plek blijft en de randen netjes worden afgewerkt.

  3. Betonbewapening aanbrengen. Betonwapening geeft je betonvloer extra stevigheid. Wapeningsstaal zorgt ervoor dat trekkrachten goed worden opgevangen, waardoor er ook bij intensief en langdurig gebruik geen barsten of scheuren zullen ontstaan.

  4. Beton storten. Is de voorbereiding afgerond? Dan komen wij het beton storten met behulp van onze betonwagen en een lange slang. Het is van cruciaal belang dat dit goed gebeurt en dat het beton van de juiste kwaliteit en dikte is. Daarom voeren wij deze stap voor je uit.

  5. Afwerking betonvloer. Tijdens het storten van de betonvloer worden altijd luchtbellen gevormd. Besteed dus altijd aandacht aan het verdichten van het beton. De luchtbellen kun je bij een klein oppervlak handmatig verwijderen, maar hier zullen we verder op ingaan in het stappenplan dat je van ons krijgt.

  Zelf een betonvloer storten: voorbereiding en afwerking

  De voorbereiding en afwerking maken het grootste deel uit van het werk. Het storten zelf wordt door ons gedaan, nadat jij zelf al het voorbereidend werk al hebt gedaan. Dit zal jou een heleboel geld besparen. Al die arbeidsuren die daar normaal gesproken in gaan zitten, hoeven immers niet betaald te worden. Je doet het zelf, met jouw eigen mensen! En dat geldt dus ook voor de afwerking. Deze manier van werken kan je een kostenbesparing van duizenden euro’s opleveren. En mocht je er nu echt even niet uitkomen, of lukt iets even niet, dan zijn wij slechts een telefoontje van jou vandaan. Je kunt ons altijd bereiken zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

  Meer info over het zelf storten van je betonvloer

  Wil je meer weten over onze werkwijze en waarom jij gemakkelijk zelf jouw betonvloer kunt storten? Neem dan contact met ons op, of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Hopelijk tot snel!