Skip to main content

Vloer isoleren

Wil je je vloer isoleren, of dit laten doen? Bij Bouwjevloer.nl is een concept van VBH Totaalvloeren, waarbij wij zorgen voor materiaal, gereedschap en duidelijke instructies, maar jij zoveel mogelijk zelf aan de slag gaat.  Bij ons kun je er dus voor kiezen om te besparen op arbeidskosten door zelf je vloer te isoleren! Heb je daar geen zin in? Dan zorgen wij ervoor dat jouw vloer perfect geïsoleerd wordt, zodat je geen warmteverlies meer hebt via de bodem van je huis.

Vloer isoleren vanaf de onderkant

Heb je een kruipruimte in uw huis die minimaal 50 cm hoog is, dan is het heel eevoudig om jouw vloer te isoleren vanaf de onderkant. Dit is ook de meest efficiënte manier van vloerisolatie. Je bereikt je kruipruimte vaak via een luik. Eenmaal in de kruipruimte kan het isolatiemateriaal vastgemaakt worden aan de onderkant van je vloer.

Vloer isoleren vanaf de bovenkant

Wanneer het niet anders kan, kun je er ook voor kiezen om de vloer van bovenaf te isoleren. Het isolatiemateriaal is wat minder dik, ook omdat je er rekening mee dient te houden dat de vloer wat hoger komt te liggen. Daardoor moet je misschien ook de binnendeuren inkorten of plinten verplaatsen. Wil je ook vloerverwarming? Ook dat heeft invloed op de hoogte van de vloer. Een optie is, om de dekvloer van de betonvloer te verwijderen, isolatiemateriaal aan te brengen, daar bovenop de vloerverwarming te plaatsen en het geheel af te dekken met een dekvloer.

Vloer vervangen en isoleren

Wil je de hele vloer vervangen door een nieuwe geïsoleerde vloer? Dit moet zorgvuldig gebeuren, en wij kunnen je hierbij helpen. Bij Bouwjevloer.nl zorgen wij ervoor dat jij helemaal zelf jouw vloer kunt vervangen voor een betonvloer en duizenden euro’s bespaart. Wij zorgen dat de materialen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen je op de cruciale momenten. Dus als het even niet lukt, kun je ons altijd bereiken en zullen we direct versterking sturen als dat nodig is.

Hoe werkt dat dan?

Natuurlijk komen wij eerst eens bij je langs om te bekijken wat de situatie ter plekke is. Als we die in kaart hebben gebracht en de berekeningen hebben uitgevoerd voor de hoeveelheid materiaal die nodig is, dan kan de klus beginnen.

We geven je een uitgebreid stappenplan, compleet met instructievideo’s zodat je precies weet wat je moet doen op elk moment. De materialen en gereedschappen die je nodig hebt, leveren wij op het juiste moment af en we komen alles ook weer halen, inclusief puin. Beton storten komen wij voor je doen. Dat komt namelijk nogal nauw; het mengsel moet een bepaalde verhouding hebben en luchtbellen moeten eruit. Kom je er even niet uit? Je kunt ons altijd even bellen. Meestal komen we er telefonisch wel uit. Mocht dat niet lukken, dan sturen we zo snel mogelijk iemand naar je toe.

Wat kost het isoleren van een vloer?

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde. Door de vloer te isoleren met het concept van Bouwjevloer.nl, spaar je in ieder geval al een groot gedeelte van de kosten uit, namelijk de arbeidsuren. Je doet het immers (bijna) helemaal zelf! Daarnaast is het mogelijk dat je recht hebt op subsidie van de overheid. Wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet, kun je zelfs 30% van de kosten voor het isoleren van je huis terugkrijgen.

Wat levert vloerisolatie op?

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt vloerisolatie tussen de € 200 (tussenwoning) en € 400 (vrijstaande woning) op de jaarlijkse energierekening (prijspeil 2020). Natuurlijk zal het met de enorm gestegen energieprijzen op dit moment aanzienlijk meer besparing opleveren. Het is dan ook interessanter dan ooit om je vloer te gaan isoleren!

Neem contact op met Bouwjevloer.nl

Wil je meer weten over onze werkwijze en waarom je zou moeten kiezen voor een betonvloer met goede isolatie? Neem dan contact met ons op, of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

betonvloer storten vloer renoveren