Skip to main content

Vloerisolatie kruipruimte

Als je een kruipruimte hebt, kun je de vloer laten isoleren via de kruipruimte door een erkend bedrijf, maar je kunt je er, met een beetje hulp van ons, ook gewoon zelf aan wagen. Dat kan je een boel geld schelen, doordat je geen arbeidskosten hebt. Het werk doe je immers zelf!

Het concept van Bouwjevloer.nl

Het is een uniek concept, ontwikkeld door VBH Totaalvloeren, dat jaren ervaring heeft op het gebied van het slopen, leggen, afwerken en isoleren van vloeren, maar ook met het aanleggen van vloerverwarming. Al deze ervaring gebruiken wij nu door jou een uitgebreid stappenplan te geven, compleet met instructievideo’s, voor het zelf aanleggen van vloerisolatie via de kruipruimte. Ook alle materialen en gereedschappen krijg je door ons geleverd. Wanneer je klaar bent, zullen wij al het gereedschap, eventueel overgebleven materiaal én het puin en afval van je isolatieklus ook weer bij je oppikken. Jij kunt dus lekker doorwerken en hoeft je over dit soort zaken geen zorgen te maken.

Onze hulp is nooit ver weg

Van tevoren bespreken wij met jou alle mogelijkheden en zullen we bekijken hoe wij jou het beste kunnen helpen. Zo word je goed voorbereid op de klus. Maar ook wanneer je al begonnen bent aan je klus sta je er nooit alleen voor. Als je tegen problemen aanloopt of een vraag hebt en even niet verder kunt, dan is hulp slechts één telefoontje van je verwijderd. Wij helpen je direct verder, en als het nodig is sturen we iemand naar je toe.

Kosten besparen

Door vloerisolatie aan te brengen via de kruipruimte, hoeft niet je hele vloer opengebroken te worden. Dat scheelt natuurlijk al enorm. Door het zelf te doen bespaar je ook nog eens op de kosten. Maar omdat je het wel met het Bouwjevloer-concept doet, kun je ook nog aanspraak maken op subsidieregelingen die er zijn voor energiebesparende maatregelen. Win-win dus!

Voordelen van vloerisolatie via de kruipruimte

Wanneer je een kruipruimte hebt van minimaal een halve meter hoog, dan is het heel goed mogelijk om via deze weg de isolatie aan te brengen, en dat brengt vele voordelen met zich mee:

  • Er komt geen breekwerk aan te pas dus je vloer kan gewoon blijven liggen doordat je de isolatie gewoon via de kruipruimte aanbrengt;
  • Je hebt geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Ook eventuele nare luchtjes worden door de vloerisolatie tegengehouden;
  • Je vloer zal niet meer zo koud aanvoelen door het isolatiemateriaal dat er aan de onderkant op is aangebracht;
  • Je zult direct gaan profiteren van een lagere energierekening: je verwarmt niet langer ook de kruipruimte en de warmte zal bovendien niet meer via deze weg uit je woonomgeving weglekken;
  • Het woonklimaat wordt meteen een stuk aangenamer: een aangenamere temperatuur en drogere en daarmee gezondere lucht in je huis zorgen ervoor dat je een duidelijke verbetering in je wooncomfort ervaart.

Bij lagere kruipruimtes wordt het wat lastiger om nog enigszins comfortabel te werken met vloerisolatie via de kruipruimte. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de bodem van de kruipruimte zelf te isoleren met bijvoorbeeld isolatiekorrels.

Contact

Heb je vragen over wat Bouwjevloer.nl voor de vloerisolatie via de kruipruimte van jouw huis kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.