Skip to main content

Betonvloer maken

Een betonvloer maken kun je overlaten aan de professionals, maar onze professionals laten het net zo lief aan jou over! VBH Totaalvloeren heeft namelijk een uniek en succesvol concept bedacht waarbij alles gefaciliteerd wordt, maar jij zelf aan de slag gaat: Bouwjevloer.nl. Wij leveren je alle materialen die je nodig hebt voor het maken van een nieuwe betonvloer, en ook mag je gebruik maken van onze professionele gereedschappen. Je doorloopt een uitgebreid en gedetailleerd stappenplan zodat je uiteindelijk een complete, kwalitatieve betonvloer hebt liggen. Dat scheelt enorm in de kosten omdat je op arbeidskosten bespaart!

Hoe maak je een betonvloer?

Het maken van een betonvloer moet vrij precies gebeuren. Geen zorgen, want als jij de stappen van ons stappenplan volgt, dan komt het helemaal goed. Bovendien: het storten van het beton zelf, dat doen wij. Altijd. Dat moet immers in één keer goed gebeuren en het is belangrijk dat de menging goed is, en dat er geen luchtbellen ontstaan. De voorbereiding en de afwerking, daar kun jij echter prima zelf mee aan de slag gaan. Zo houd je straks echt geld over voor andere zaken!

De voorbereiding bestaat o.a. uit:

  • Het stevig, stabiel en puinvrij maken van de ondergrond;
  • Het maken en plaatsen van een bekisting;
  • Het aanbrengen van een isolatielaag;
  • Wapeningsstaal aanbrengen ter versterking van het beton en ter voorkoming van scheuren.

Het beton zelf wordt, zoals gezegd, altijd door ons aangebracht. Wij komen op het juiste moment met onze betonwagen en met behulp van lange slangen brengen wij het beton gelijkmatig aan in de bekisting.

De afwerking kun jij zelf weer doen:

  • Gebruik een rei om het beton gelijkmatig af te strijken en te nivelleren;
  • Met een troffel kun je de randen van de betonvloer netjes maken;
  • Om het beton glad te maken kun je een drijver gebruiken;
  • Voor het uitharden kun je het beton afdekken met folie, zodat het niet te snel droogt.

Bovenstaand zijn algemene stappen voor het maken van een betonvloer; ons stappenplan voor jou is natuurlijk veel gedetailleerder en zou ook kunnen afwijken. Wil je bijvoorbeeld ook vloerverwarming? Of wil je de betonvloer graag afwerken als gietvloer? Dan komen er weer andere stappen bij kijken.

Meer informatie en contact

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het maken van een betonvloer met Bouwjevloer? Aan de hand van dit formulier kunnen wij je een goede indicatie geven van de kosten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of heb je meer informatie nodig? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je te adviseren en te informeren.

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.