Skip to main content

Zelf betonvloer vervangen

Is je betonvloer aan vervanging toe? Je kunt flink op de kosten besparen door het zelf te doen. Dat klinkt veel moeilijker dan het is. Met het concept van Bouwjevloer.nl, bedacht door VBH Totaalvloeren, kun jij zelf je betonvloer vervangen. Wij leggen je precies uit wat je moet doen op welk moment, voorzien je van heldere instructies mét instructievideo’s, en helpen je eventueel weer op weg wanneer je er even niet uitkomt. Ook het materiaal dat je nodig hebt, leveren wij bij je af. Op deze manier bespaar je enorm op de kosten, omdat je de arbeidsuren niet hoeft te betalen. Dat kan je duizenden euro’s opleveren!

zelf betonvloer storten
betonvloer storten vloer renoveren

Hoe moet je zelf je betonvloer vervangen?

Een  vloer of betonvloer vervangen gaat volgens een bepaald stappenplan. Wij komen altijd eerst kijken bij jou, om te zien wat de situatie is en hoe hij moet worden. Moet de complete oude vloer eruit gesloopt worden? Wil je ook vloerverwarming aanbrengen? Wij maken aan de hand van onze bevindingen een helder plan van aanpak in duidelijke stappen. We kunnen hier wel globaal aangeven waar je aan moet denken bij het zelf vervangen van je betonvloer:

  • De oude vloer verwijderen. Hiervoor heb je degelijk sloopmateriaal nodig. Dat kun je allemaal van ons lenen als je dit niet in je bezit hebt.  Het puin kun je in de door ons aangeleverde container kwijt; die halen wij na afloop weer netjes bij je op;
  • Muren afplakken om de juiste hoogte te bepalen;
  • Bekisting maken;
  • Beton storten: dit komen wij voor je doen met onze betonwagen;
  • Afwerking van het beton: dit doe jij zelf.

Wil je ook vloerverwarming in de betonnen vloer? Dat kan op verschillende manieren. We bekijken samen wat voor jou het beste werkt.

Contact

Wil je weten wat het kost? Vul dan het formulier in, zodat wij direct een offerte op maat voor je kunnen maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het zelf vervangen van je betonvloer met Bouwjevloer.nl? Neem gerust even contact met ons op; wij geven je graag alle informatie die je nodig hebt.