Skip to main content

Wat kost vloerisolatie

Wat vloerisolatie kost, is een goede vraag. de kosten kunnen sterk uiteenlopen. Eén en ander hangt af van een aantal factoren, bijvoorbeeld:

  • Materiaal dat gebruikt wordt
  • De hoeveelheid materiaal die nodig is
  • De methode die gebruikt wordt
  • Arbeidsuren

Met Bouwjevloer.nl kun je vooral op dat laatste besparen: je voert de vloerisolatie namelijk zelf uit. Mét een beetje hulp van bouwjevloer, want we zijn altijd beschikbaar wanneer je het even niet meer weet.

Wat kost vloerisolatie van onderaf

De makkelijkste en daarom ook voordeligste manier om je vloer goed te isoleren, is van onderaf, via de kruipruimte. De minimale hoogte van de kruipruimte moet 35 cm zijn. Als de kruipruimte in je huis te laag is, kan die ook uitgegraven worden. De kosten voor de vloerisolatie zullen daarmee natuurlijk wel wat hoger komen te liggen.

Een andere mogelijkheid, als je kruipruimte lager is dan 35 cm en je kunt of wilt hem niet uitgraven, is het isoleren van de bodem. Dat bespaart wel wat minder energie dan het isoleren van de onderkant van de vloer.

Wat kost vloerisolatie van bovenaf

Wanneer je geen kruipruimte hebt, kun je er ook voor kiezen de vloer van bovenaf te isoleren. In het geval van een houten vloer zou je dan wat planken los kunnen halen, isolatiemateriaal eronder aanbrengen en vervolgens de planken weer terug plaatsen.

Als je een betonnen ondervloer hebt, kun je het isolatiemateriaal aan de bovenkant aanbrengen. Houdt er wel rekening mee dat de vloer hoger komt te liggen en bijvoorbeeld de deuren moeten worden ingekort. De dikte van het materiaal is dus erg belangrijk.

Kosten besparen

Met Bouwjevloer kun je veel besparen op de kosten voor vloerisolatie. Met ons doe-het-zelf-concept ga je namelijk zelf aan de slag en spaar je arbeidskosten uit. Van ons krijg je al het materiaal en een superduidelijk stappenplan dat je door de klus heen helpt. En kom je er even niet uit, dan hoef je ons maar te bellen. Wij helpen je direct telefonisch verder of sturen als dat nodig is, iemand langs.

Contact

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op als je precies wil weten wat vloerisolatie kost. Samen bekijken we jouw situatie en komen we tot een passende offerte.

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.