Skip to main content

Houten vloer isoleren

Een houten vloer geeft een mooie, authentieke uitstraling aan je huis, maar zonder isolatie kan de koude lucht uit de kruipruimte eronder heel gemakkelijk in huis doordringen door de kieren tussen de planken. Het is dan ook zeer aan te raden om je houten vloer te isoleren. Je huis voelt behaaglijker aan én je energierekening kan flink omlaag. En met een beetje hulp van ons, kun je het ook heel gemakkelijk zelf doen, waardoor je nog meer geld bespaart.

Werkwijze Bouw Je Vloer

Wanneer je je houten vloer gaan isoleren met de hulp van Bouw Je Vloer, leveren wij je een uitgebreid en duidelijk stappenplan met instructievideo’s. Ook de materialen die je nodig hebt, ontvang je van ons. Gereedschappen en afval komen wij na afloop weer bij je ophalen. En mocht je ergens mee vastlopen of lukt iets even niet, dan kun je altijd bellen. Wij zijn altijd bereikbaar voor advies en als het nodig is, sturen we gewoon iemand bij je langs.

Stappenplan voor het isoleren van een houten vloer

Elke situatie is natuurlijk uniek en hoe die bij jou is, zullen we natuurlijk eerst in kaart brengen. Maar er zijn wel een aantal zaken die we kunnen stellen als het gaat om het isoleren van een houten vloer van onderaf:

  • De kruipruimte onder de vloer moet minimaal 35 cm hoog zijn om er te kunnen werken.
  • De ruimte tussen de balken moet gevuld worden met isolatiemateriaal. De balken zelf hoeven niet geïsoleerd te worden.
  • Het is belangrijk dat er niet teveel vocht in het hout zit wanneer je gaat isoleren. Het vochtgehalte mag niet meer dan 20% bedragen.
  • Het materiaal kan het beste zo’n 2 cm onder de vloer aangebracht worden. De stilstaande lucht tussen de vloer en het isolatiemateriaal isoleert namelijk ook.

Contact

Heb je vragen over onze werkwijze of wil je meer weten over de kosten van het isoleren van een houten vloer? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen je er graag alles over en kunnen je vrijblijvend een offerte op maat aanbieden.

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.