Skip to main content

Vloerisolatie zonder kruipruimte

De meeste huizen hebben wel een kruipruimte, maar het kan ook heel goed zijn dat jouw huis dat niet heeft, of dat die kruipruimte te laag is. Kan er dan wel vloerisolatie aangebracht worden? Jazeker! Ook zonder kruipruimte kan vloerisolatie aangelegd worden. Je vloer zal wel wat hoger komen te liggen, waardoor de eventuele plinten verhoogd zullen moeten worden, en soms zal er ook een stukje van de onderkant van de binnendeuren afgehaald moeten worden.

Hoe wordt vloerisolatie zonder kruipruimte aangebracht?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • De isolerende ondervloer. Dit is de meest eenvoudige en goedkope methode. Als je ook last hebt van optrekkend vocht, leg dan ook een vochtwerende folie.
  • De zwevende dekvloer. Deze zorgt niet alleen voor een goede isolatie, ook geluid wordt hiermee gedempt. Je moet er wel rekening mee houden dat de vloer wat hoger komt te liggen. Dat kan invloed hebben op plinten, binnendeuren en leidingen.

Wat kan Bouwjevloer.nl voor je betekenen?

Bouwjevloer.nl is een initiatief van VBH Totaalvloeren, dat al jaren ervaring heeft met aanleg en sloop van vloeren, vloerverwarming en vloerisolatie met én zonder kruipruimte. Met het Bouwjevloer-concept kun je zelf aan de slag gaan met de isolatie van je vloer, door gebruik te maken van de kennis en materialen die wij in huis hebben. Hoe dit werkt?

Wij leveren jou een uitgebreid stappenplan met instructievideo’s en gedetailleerde beschrijvingen, zodat jij precies weet wat je op welk moment moet doen;

  • De materialen en het gereedschap dat je nodig hebt, worden door ons op het juiste moment bij jou bezorgd;
  • Als je klaar bent, worden de gereedschappen en het afval van de werkzaamheden weer netjes bij je opgehaald;
  • Wij zijn altijd beschikbaar voor hulp. Als je even niet meer weet hoe je verder moet, kun je ons altijd bellen. Wij beantwoorden direct al je vragen en als het nodig is, sturen we meteen hulp jouw kant op.

Voordelen zelf vloerisolatie aanleggen

In de eerste plaats ga je onmiddellijk besparen op je energierekening. Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte krijgt geen kans meer door de vloerisolatie, wat betekent dat de lucht in huis droger is en daardoor sneller verwarmd kan worden. Je zult bovendien merken dat het wooncomfort echt beter wordt omdat de temperatuur veel beter over de ruimte verdeeld wordt, er geen tocht meer door de vloer naar boven komt en ook schimmels voorkomen worden. Een gezonder leefklimaat dus!

Subsidie

Het is zelfs mogelijk subsidie aan te vragen voor het zelf aanleggen van vloerisolatie met hulp van Bouwjevloer.nl. Wij namelijk een erkend bedrijf, wat een voorwaarde is voor de ISDE-subsidie, en helemaal alleen doe je het natuurlijk niet. Wij staan namelijk altijd voor je klaar als het even niet gaat. Een aantal andere belangrijke voorwaarden voor deze subsidie zijn:

  • Naast vloerisolatie neem je nog minimaal één andere energiebesparende maatregel, zoals dak- of spouwmuurisolatie, de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp of aansluiting op een warmtenet;
  • Je bent zelf de eigenaar van de woning en gebruikt deze ook als hoofdverblijf.

Contact

Voor vragen over het aanleggen van vloerisolatie zonder kruipruimte kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord!

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.