Skip to main content

Tegelvloer met vloerverwarming vervangen

Met Bouw Je Vloer kun je veel besparen op de kosten van het vervangen van een tegelvloer met vloerverwarming. Je doet het namelijk zelf, met je eigen mensen! Als je maar een klein beetje handig bent, kunt je het makkelijk zelf doen. Zo hoef je geen arbeidsuren te betalen.

Werkwijze: tegelvloer met vloerverwarming vervangen

Natuurlijk helpen wij je van het begin tot het eind door het proces van het vervangen van je tegelvloer met vloerverwarming. Dat gaat ongeveer als volgt:

  • Allereerst kijken we samen in een persoonlijk gesprek hoe de situatie bij jou is, wat je precies wil en wat er allemaal moet gebeuren;
  • Alle werkzaamheden die je moet verrichten, verwerken wij in een heel duidelijk stappenplan mét bijbehorende instructievideo’s. Zo weet jij altijd precies wat je moet doen en wat de volgende stap is;
  • Ook het benodigde materiaal en de gereedschappen leveren wij op het juiste moment aan. Wanneer je klaar bent, komen we ook alles weer netjes bij je ophalen. Ook het puin!
  • Mocht je toch tegen een probleempje aanlopen of weet je even niet meer hoe je verder moet, dan kun je ons altijd bellen. Je krijgt direct iemand aan de telefoon die je weer op weg kan helpen. En als het echt nodig is, sturen we gewoon iemand bij je langs. Je staat er dus nooit alleen voor!

Nieuwe vloer op tegelvloer

Het is niet altijd nodig om de hele tegelvloer, inclusief vloerverwarming, te vervangen. Natuurlijk, als je de tegels van je vloer beu bent en een andere tegelvloer wil, dan zal er geen andere keuze zijn. Maar in veel gevallen kan de tegelvloer gewoon blijven liggen en zal de vloerverwarming ook voor de nieuwe vloer nog prima voldoen. Het is wel heel belangrijk dat er geen losse tegels zijn, dat de vloer egaal is en dat er geen sprake is van hoogteverschil. Maar als dat het geval is, kan het je veel werk schelen en hoef je niet de hele tegelvloer met vloerverwarming te vervangen.

  • Houten vloer: als je graag een houten vloer wil, kan dat in veel gevallen gewoon over de tegelvloer met vloerverwarming heen gelegd worden. Het hangt wel van de hout- en de vloersoort af: van veel houtsoorten, zoals eiken of notenhout, is inmiddels bekend dat deze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Wanneer er nog (lichte) hoogteverschillen zijn, dan zal de tegelvloer wel eerst geëgaliseerd moeten worden. Verder is het raadzaam om de tegels te schuren, zodat ze wat poreuzer worden en de warmte van de vloerverwarming goed naar boven kan trekken.
  • Gietvloer: Zelfs een gietvloer kan gegoten worden over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming heen. Wel is het nodig om de tegels te verruwen door ze op te schuren, en vervolgens te egaliseren.

Het vervangen van een tegelvloer met vloerverwarming is natuurlijk niet binnen een dag gedaan, en er komt veel bij kijken. Toch weten wij zeker dat jij dit ook zelf kan met behulp van onze uitgebreide stappenplannen en video’s. En wat is er nou mooier dan een nieuwe tegelvloer die je eigenhandig hebt gelegd?

Contact opnemen

Wil je meer weten over het vervangen van een tegelvloer met vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag en uiteraard vrijblijvend al je vragen over onze werkwijze.

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.