Skip to main content

Subsidie voor vloerisolatie

Het isoleren van je vloer levert u veel voordelen op, bijvoorbeeld:

 • Alleen vloerisolatie al, kan een temperatuurstijging in je huis veroorzaken van wel 4 graden;
 • De warmte zal naar boven weerkaatst worden en niet meer weglekken richting de kruipruimte;
 • uw energierekening kan flink omlaag;
 • Het vocht uit de kruipruimte onder de vloer trekt de woning niet meer in, wat veel (gezondheids)problemen kan voorkomen;
 • Doordat je minder energie hoeft te verbruiken, gaat ook je CO²-uitstoot naar beneden.

Subsidie voor vloerisolatie

De overheid is de laatste jaren steeds meer belang gaan hechten aan het terugdringen van het energieverbruik door huishoudens. Voor het aanleggen van vloerisolatie zijn dan ook verschillende subsidieregelingen voorzien. De bekendste regeling is de ISDE subsidie en dat is een landelijke regeling. Er zijn echter meer regelingen die op jouw situatie van toepassing kunnen zijn. Bouwjevloer.nl is in elk geval een erkend bedrijf waarop de voorwaarden voor een subsidieregeling van toepassing zijn.

ISDE subsidie

Dit is de landelijke subsidieregeling die door de overheid is ingesteld. Hiermee kun je zo’n 30% van de kosten voor vloerisolatie terugkrijgen. Om voor deze subsidie voor vloerisolatie in aanmerking te komen, zijn er twee mogelijkheden:

 • Óf je neemt twee isolatiemaatregelen. Dat kan vloerisolatie zijn in combinatie met bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie of het aanbrengen van HR++ glas (minimaal 8m²). Vloerisolatie in combinatie met bodemisolatie is helaas geen geldig maatregelenpakket om voor deze subsidie in aanmerking te komen ;
 • óf je neemt één isolatiemaatregel in combinatie met de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp, of een aansluiting op het warmtenet.

Andere voorwaarden waaraan je moet voldoen om aanspraak te maken op deze subsidie voor vloerisolatie zijn:

 • Je bent eigenaar van de woning en je gebruikt deze ook zelf als hoofdverblijf;
 • De isolatiewaarde van het materiaal dat gebruikt wordt, moet voldoen aan de minimale waarden die zijn vastgesteld in de richtlijnen voor de ISDE-subsidie;
 • De subsidie mag maximaal 12 maanden na de uitvoering van de eerste maatregel aangevraagd worden.
 • De maatregelen moeten worden uitgevoerd door een erkend bouwinstallatiebedrijf. Dat is met Bouwjevloer.nl het geval.

SEEH subsidie

Deze nationale subsidie is enkel bestemd voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) en is nog beschikbaar tot eind 2022. Voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:

 • je moet minimaal twee energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld vloerisolatie en dak- of spouwmuurisolatie;
 • De Rd-waarde van de vloerisolatie moet minimaal 3,5m²K/W bedragen;
 • Afhankelijk van het type woning moet er een minimumaantal m² vloerisolatie geplaatst worden.

De subsidie wordt alleen toegekend als je de isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren door een erkend bedrijf, en dat is ook Bouwjevloer.nl!

Regionale subsidie

Vaak zijn er ook op regionaal niveau nog subsidies aan te vragen voor vloerisolatie. Dat kun je doen via de eigen gemeente of de provincie. Je kan het beste een kijkje nemen op de website van je gemeente; daar kun je terugvinden welke subsidieregelingen er beschikbaar zijn, en wat de voorwaarden zijn.

Contact

Wil je meer informatie over subsidie voor vloerisolatie? Je kunt altijd contact met ons opnemen door ons te bellen of te mailen. Wij helpen je graag verder.

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.