Skip to main content

Subsidie vloer

Als je een nieuwe vloer aan wil leggen, of je vloer wil renoveren, dan is het verstandig om daarbij gelijk de isolatie op peil te brengen. Dat bespaart je niet alleen energiekosten; ook kun je vaak subsidie krijgen wanneer je je vloer voorziet van de juiste isolatie. We vertellen je graag in het kort hoe dat zit.

Subsidie vloer isolatie

In 2022 is één van de voorwaarden voor de subsidie voor vloer isolatie, dat het een onderdeel is van een pakket van minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Er is echter goed nieuws: vanaf 2023 kun je deze ISDE-subsidie al aanvragen voor één isolerende maatregel! Je krijgt dan 15% van de kosten voor vloerisolatie terug. Neem je toch nog een extra maatregel? Dan kun je zelfs 30% van de isolatiekosten terugkrijgen.

Andere voorwaarden voor subsidie voor vloer isolatie

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie voor vloer isolatie zijn:

  • De Rd-waarde (isolatiewaarde) van het isolatiemateriaal dat je gebruikt voor de vloer moet minimaal 3,5 m² K/W zijn;
  • Je moet eigenaar zijn van de woning waarin je het materiaal aanbrengt én je moet het ook zelf bewonen;
  • Je moet de aanvraag binnen 12 maanden na het uitvoeren van de isolatiemaatregel hebben ingediend;
  • De uitvoering moet gebeuren door een specialist.

Dat laatste is ook met Bouwjevloer het geval. Ook al voer jij het gros van de werkzaamheden uit, je wordt steeds begeleid door een erkend vakman en maakt gebruik van ons materiaal en gereedschap. Als concept van VBH Totaalvloeren valt ook het isoleren van je vloer met de hulp van Bouwjevloer binnen de voorwaarden voor de ISDE subsidie.

Andere subsidies en regelingen voor je vloer

Naast de ISDE-subsidie voor vloer isolatie, is er ook een speciaal verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21%; dit is echter alleen van toepassing op de plaatsing van het materiaal. Dat betekent dat het verlaagde tarief geldt als je de isolatie van de vloer uit laat voeren door ons.
Maar daarnaast zou het heel goed kunnen dat er in jouw gemeente nog extra subsidie regelingen van toepassing zijn voor jouw vloerenproject. Kijk daarvoor op de site van je eigen gemeente.

Meer informatie

Wil je meer weten over subsidie voor je vloer? Je mag altijd contact met ons opnemen, wij geven je graag alle informatie die je nodig hebt.

betonvloer storten vloer renoveren