Skip to main content

Subsidie voor isolatie van de kruipruimte

Isolatie van de kruipruimte is een isolerende maatregel waarvoor het mogelijk is subsidie te krijgen. De bekendste landelijke subsidieregeling is de ISDE subsidieregeling. Er zijn twee manieren om hier aanspraak op te kunnen maken:

  • De isolatie via de kruipruimte is één van twee isolerende maatregelen die je neemt. De maatregelen moeten uitgevoerd worden door een erkend bedrijf.
  • Je kunt ook kiezen voor isolatie van (of via) de kruipruimte in combinatie met de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet.

Ook gemeenten en provincies hebben vaak eigen regelingen voor isolatiemaatregelen. Neem contact op met die van jou om te weten wat er allemaal mogelijk is.

Isolatie van de kruipruimte

Je kunt de kruipruimte op twee manieren isoleren:

  • Je kunt de bodem van de kruipruimte isoleren
  • Je kunt de vloerisolatie laten aanbrengen via de kruipruimte

Als de kruipruimte van jouw woning hoger is dan 50 centimeter, dan zijn beide isolatiemaatregelen mogelijk. Is de kruipruimte lager dan 50 centimeter, dan is alleen vloerisolatie mogelijk. Als je veel last hebt van vocht in de kruipruimte, dan is bodemisolatie meestal de beste oplossing.

Isolatie van de kruipruimte met Bouwjevloer.nl

Met Bouwjevloer.nl kun je flink besparen op de arbeidskosten door zelf aan de slag te gaan (want dat kun je best, met een beetje hulp), en toch aanspraak maken op subsidie. Hoe dat werkt?

  • Wij leveren je een stappenplan aan, inclusief instructievideo’s en gedetailleerde aanwijzingen, voor jouw project
  • Ook de materialen en gereedschappen komen wij bij je thuis brengen
  • Na afloop halen we de gereedschappen en het afval weer netjes op
  • En als je vragen hebt, er even niet uitkomt of fysiek hulp nodig hebt, kun je ons altijd bellen. Wij staan meteen klaar met advies of sturen direct hulp om je weer op weg te helpen.

Contact

Wil je meer weten over VBH Totaalvloeren of ons Bouwjevloer concept? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je er graag alles over.

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.