Skip to main content

Nieuwe vloer met vloerverwarming

Wil je graag een nieuwe vloer met vloerverwarming? Maar zie je bij aannemers en vloerspecialisten dat de kosten erg hoog zijn? Dan ben je bij Bouwjevloer, een initiatief van VBH Totaalvloeren, aan het juiste adres. Bij ons kun je namelijk duizenden euro’s besparen door te bezuinigen op arbeidskosten. Wij zorgen er namelijk voor dat jij zelf je nieuwe vloer met vloerverwarming kunt realiseren! Je krijgt van ons een handig stappenplan en ondersteunen je waar het nodig is, dus als het even niet meer lukt, zijn we altijd bereikbaar en komen we als het moet met versterking jouw kant op. Bovendien kun je er altijd voor kiezen om bepaalde werkzaamheden aan ons over te laten, maar hoe meer je zelf doet, hoe meer je bespaart!

zelf betonvloer storten
betonvloer storten vloer renoveren

Waarom kiezen voor vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Vloerverwarming is namelijk de beste manier om uw huis te verwarmen. Vloerverwarming is zeer zuinig in gebruik en straalt gelijkmatige warmte uit in huis. Doordat er geen grote warmteverschillen zijn in de kamers, zal er minder sprake zijn van trek en tocht.

Daarnaast neemt vloerverwarming bijna geen ruimte in beslag en kun je die lelijke radiatoren, die vaak vervelende obstakels vormen als je je huis wilt inrichten of schoonmaken, verwijderen. En als laatste heb je natuurlijk nooit meer last van koude voeten door de warme ondergrond. Vloerverwarming is geschikt voor bijna elke soort vloer en gaat makkelijk samen met hout, laminaat, pvc, vinyl, beton en tegels.

Beste vloer voor vloerverwarming

De meest geschikte vloeren voor vloerverwarming zijn betonnen vloeren of gietvloeren en tegels of plavuizen omdat die een zeer lage warmteweerstand hebben. Ze laten de warmte uitstekend door. Maar ook pvc vloeren zijn erg goed te combineren met vloerverwarming. Pvc is een dun materiaal waardoor het weinig warmteweerstand heeft. Er hoeft ook geen speciale ondervloer te worden gelegd. Wel moet de vloer gelijmd worden.

Houten vloer

Helaas zijn niet alle soorten houten vloeren geschikt voor vloerverwarming. Lang heeft men gedacht dat geen enkele houtsoort geschikt was als vloer voor vloerverwarming, omdat hout lang blijft werken. Gelukkig is er veel onderzoek naar gedaan en weten we nu wel beter. Van sommige houtsoorten weten we simpelweg nog niet of de combinatie met vloerverwarming mogelijk is, omdat het nog niet getest is. Maar de populaire houtsoorten zoals eiken en notenhout zijn in elk geval wel geschikt.

Kies bij vloerverwarming altijd voor parket dat niet dikker is dan 22 mm. Als het hout dikker is, zal de vloer door de dichte structuur niet genoeg warmte meer doorlaten. De warmte van vloerverwarming werkt wanneer deze onder een houten vloer ligt, ook anders dan bij bijvoorbeeld pvc of tegels. De vloer wordt namelijk wat minder snel warm, maar koelt ook veel trager weer af. De warmte in huis bij vloerverwarming onder een houten vloer zal dan ook constanter zijn, wat het erg comfortabel maakt.

Nieuwe vloer storten met Bouwjevloer.nl

Wil je graag je nieuwe vloer met vloerverwarming zelf realiseren om veel kosten te besparen? Dan is Bouwjevloer het bedrijf waar je naar op zoek bent. Wij helpen je waar nodig en jij doet het werk.

Wij zorgen namelijk dat je jouw nieuwe vloer met vloerverwarming bijna geheel zelf kunt storten. Je zorgt zelf voor de voorbereiding en afwerking, wij zorgen ervoor dat de spullen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen op cruciale momenten. Je krijgt een handig stappenplan van ons en als iets even niet lukt, kun je ons altijd bereiken en zullen we versterking sturen als dat nodig is.

Neem contact op met Bouwjevloer

Dus wil je een goedkope nieuwe vloer met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten kunnen je het best informeren over onze werkwijze en helpen jou graag verder. Hopelijk tot snel!