Skip to main content

Nieuwe vloer afwerken

Ben je net verhuisd naar een nieuwbouwwoning en moet de nieuwe vloer worden afgewerkt? Of wil je gewoon een nieuwe afwerkvloer? Met Bouwjevloer.nl kun je het heel eenvoudig zelf doen. Wij leveren je de materialen en gereedschappen die je nodig hebt en geven je ook een duidelijk stappenplan met heldere instructies. Kom je er niet uit? Je kunt ons altijd bellen voor aanvullend advies, en als je dat wil, sturen we snel hulp jouw kant op!

Mogelijkheden voor het afwerken van je nieuwe vloer

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de afwerking van je nieuwe vloer. Waar gaat je voorkeur naar uit? En ligt er vloerverwarming? Bijna alle vloerafwerkingen zijn tegenwoordig mogelijk in combinatie met vloerverwarming, maar je moet die dan wel op de juiste manier plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Een houten afwerkvloer;
  • Een tegelvloer;
  • Woonbeton;
  • Een PVC-vloer.

Houten afwerkvloer

Een houten afwerkvloer geeft uw huis een warme en natuurlijke uitstraling. Hij kan verlijmd worden of je kunt hem zwevend plaatsen. Wanneer je vloerverwarming hebt, is het belangrijk dat je er een goede warmtegeleidende ondervloer onder plaatst. Ga je hem verlijmen? Dan is het vaak nodig om een smeervloer aan te brengen. Die is wat grover dan een gestorte zandcementvloer, en zal de werking van het hout beter opvangen.

Tegelvloer

Met tegels kun je alle kanten uit: ze zijn er in allerlei formaten, kleuren en looks. Zo zijn er tegenwoordig ook hele mooie tegels met een houtlook, een marmerlook of een leisteenlook. Zo kun je je vloer betegelen en de indruk wekken dat je een prachtige houten vloer hebt liggen. Het voordeel hiervan is, dat je zo wel het uiterlijk hebt van dat hout of dat marmer, maar niet de nadelen ervan: hout werkt, en marmer is duur. Tegelvloeren zijn bovendien ideaal om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het is heel belangrijk dat de ondervloer helemaal droog en vlak is voordat je gaat beginnen met tegelen. Wij vertellen je alles wat je moet weten om jouw eigen tegelvloer te leggen, en natuurlijk ontvang je van ons ook alles wat je nodig hebt.

Woonbeton voor de afwerking van je nieuwe vloer

Houd je van een industrieel interieur? Woonbeton is dan een ideale keuze. Hij hoeft niet grijs te zijn als je dat niet wilt; er zijn vele kleuren mogelijk. Het is ideaal in combinatie met vloerverwarming en het mooie is ook, dat je hem naar buiten door kunt leggen.

Contact

Wil je meer weten over het afwerken van je nieuwe vloer? Ben je benieuwd hoe Bouwjevloer je daarbij kan helpen? Neem dan snel contact met ons op. Wij geven je graag advies en vertellen je met plezier over de mogelijkheden! Bouwjevloer is een concept van dé vloerenspecialist in de regio Berlicum: VBH Totaalvloeren. Als professionals weten wij als geen ander wat er nodig is voor een perfecte afwerking van uw nieuwe vloer.

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.