Skip to main content

Kosten vloerverwarming

Vloerverwarming wordt bijna in elk nieuw huis de standaard. Vloerverwarming is namelijk energiezuinig en zorgt voor een gelijkmatige verwarming. Bij Bouwjevloer.nl kun je de kosten voor vloerverwarming zo laag mogelijk houden. Wij leveren namelijk de juiste gereedschappen en materialen aan, en het werk laten we aan jou over. Ben je een beetje handig? Dan kun je hiermee de kosten drukken. En geen zorgen: als het even niet lukt, kunt je ons altijd bereiken voor hulp of advies.

De kosten van vloerverwarming

Vloerverwarming kost gemiddeld rond de 850 euro per 10 m2. Maar wanneer je veel zelf kunt doen, zoals de voorbereiding en de afwerking, kan je dit een hoop geld besparen. Vloerverwarming is tegenwoordig de beste manier om je huis te verwarmen. Vloerverwarming is zeer zuinig in gebruik en straalt gelijkmatige warmte uit in huis. Doordat er geen grote warmte verschillen zijn in de kamers, zal er minder sprake zijn van trek en tocht.

Daarnaast neemt vloerverwarming bijna geen ruimte in beslag en kun je de radiatoren dus verwijderen. En als laatste heb je natuurlijk nooit meer last van koude vouten door de warme ondergrond. Vloerverwarming is geschikt voor elke soort vloer en gaat prima samen met hout, laminaat, beton en tegels.

Bespaar op de kosten voor vloerverwarming met hulp van Bouwjevloer.nl

Wil je graag uw nieuwe vloer met vloerverwarming en ben je een handige doe-het-zelver? Dan is Bouwjevloer.nl het bedrijf waar u naar op zoek bent. Wij helpen je waar nodig en u doet het werk.

Wij zorgen er namelijk voor dat je jouw nieuwe vloer met vloerverwarming bijna helemaal zelf kunt maken. Jij zorgt voor de voorbereiding en afwerking, wij zorgen ervoor dat de spullen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen je op de cruciale momenten. Je krijgt een handig stappenplan van ons en als iets even niet lukt, kun je ons altijd bereiken en zullen we versterking sturen als dat nodig is.

Vloerverwarming in een bestaande vloer

Het is ook mogelijk om vloerverwarming aan te leggen op een bestaande vloer. Dat wil zeggen dat je niet de hele vloer hoeft te slopen om hem vervolgens weer opnieuw op te bouwen. De afwerkvloer moet wel eerst verwijderd worden. Vervolgens kun je kiezen of je wil gaan frezen in het beton van de afwerkvloer, of dat je de vloerverwarming op de dekvloer legt.

  • Frezen is een nauwkeurig werk waarbij de buizen van de vloerverwarming precies moeten passen. Het voordeel is wel dat er geen hoogteverschil zal zijn tussen de oude en de nieuwe situatie.
  • Als je de vloerverwarming boven op de dekvloer gaat leggen, moet je er wel rekening mee houden dat de uiteindelijke vloer hoger zal komen te liggen. Dat hoeft geen bezwaar te zijn maar het zou kunnen dat je nog wat deuren moet inkorten of wat plinten opnieuw moet plaatsen. Het voordeel is wel, dat je er niet zoveel werk mee hebt als met frezen. De verwarmingsleidingen worden afgedekt met speciale metalen lamellen zodat de warmte goed verdeeld en uitgestraald wordt naar boven.

Wij kunnen je altijd voorzien van een deskundig advies en voor jouw specifieke situatie zullen we een plan van aanpak opzetten.

Neem contact op met Bouwjevloer.nl

Dus wil je een goedkope nieuwe vloer met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten kunnen jou het best informeren over onze werkwijze en helpen je graag verder. Wil je het leggen van vloerverwarming toch liever helemaal aan ons overlaten? Kijk dan op de website van VBH Totaalvloeren!

vloerverwarming

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.