Skip to main content

Houten vloer vervangen

Wil je zelf jouw houten vloeren vervangen? Bij Bouwjevloer.nl zorgen wij ervoor dat jij dat zelf kan, en daardoor ook nog eens flink geld kunt besparen. In dit artikel leggen we uit hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

Waarom je houten vloer vervangen?

  • Rottende houten vloer: Een rottende houten vloer is heel vervelend en maakt je huis een stuk minder aantrekkelijk. Vaak zie je bij oude huizen ook vochtige situaties ontstaan bij houten vloeren. Dit is niet gezond voor jou, en schimmels en ongedierte liggen op de loer.
  • Houten vloer voldoet niet meer aan je wensen: het kan ook zo zijn dat je houten vloer simpelweg aan vernieuwing toe is. Hij buigt door en kraakt wanneer je er op loopt; dan kan een betonnen vloer een goede oplossing zijn.

Houten vloer zelf slopen

Om een nieuwe vloer aan te leggen, moet eerst de oude verwijderd worden. Hoe je dit het beste kunt aanpakken, hangt volledig af van het type vloer, de dikte, eventuele wapening en soortgelijke factoren. Bij een houten vloer is het meestal nodig om de vloerdelen door te zagen voor ze verwijderd kunnen worden.

Houten vloer vervangen door beton?

Met een betonnen vloer ben je in één klap van een hele hoop problemen af: een betonnen vloer kraakt niet en buigt niet door, je hebt geen last meer van houtrot, en de vochtproblemen die een oude houten vloer geeft zijn ook verleden tijd. Dus ben je je houten vloer zat en wil je deze vervangen door een betonvloer, dan kunnen wij jou daar goed bij helpen. Bij Bouwjevloer.nl leg je namelijk zelf jouw nieuwe vloer met maar een beetje hulp van ons.

Dat klinkt spannender dan het is hoor, want wij helpen je door het hele proces heen. Wij zorgen dat de materialen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen je op de cruciale momenten.

Werkwijze

Het begint allemaal met een inventarisatielijst die je hier kunt invullen. Doe dit zo compleet mogelijk, maar als je iets even niet precies weet: geen probleem, we hebben altijd nog een gesprek voordat we het proces opstarten.

Wanneer we duidelijk hebben wat jouw situatie is en wat je wil, maken wij een uitgebreid en duidelijk stappenplan voor je, compleet met instructievideo’s. Al het materiaal en de gereedschappen die je nodig hebt, zullen wij op het juiste moment bij jou afleveren. En natuurlijk halen we het ook weer bij je op, inclusief het puin. Loop je even vast? Weet je even niet hoe je verder moet omdat je met een onvoorzien probleem te maken hebt? Geen zorgen, je kunt ons altijd bellen. Wij helpen je dan meteen verder en sturen, als dat nodig is, direct iemand naar je toe om het probleem op te lossen.

Door het zelf te doen met behulp van ons concept, kun je veel geld besparen op arbeidsuren. En na afloop kun je heel trots zijn dat je het allemaal zelf gedaan hebt. Klinkt goed, toch?

Neem contact op met Bouwjevloer.nl

Wil je misschien jouw houten vloer vervangen door een betonvloer? Neem dan contact met ons op of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Hopelijk tot snel!

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.