Skip to main content

Houten vloer vervangen door betonvloer

Zelf je vloer vervangen door beton

Wil je zelf je oude houten vloer vervangen door beton? Bij Bouwjevloer.nl, een initiatief van VBH Totaalvloeren, zorgen wij ervoor dat je helemaal zelf jouw vloer kunt vervangen en geld kunt besparen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf je vloer vervangt.

Waarom je houten vloer vervangen?

  • Een versleten houten vloer: Je vloer is dun geworden, vertoont flinke slijtageplekken of is zelfs gaan rotten. Een rottende houten vloer ontstaat door vochtproblemen. Dat is niet alleen lelijk, het brengt nog veel meer problemen met zich mee. Vaak zie je bij oude huizen ook vochtige situaties ontstaan bij houten vloeren, met als gevolg schimmels in huis en een ongezond klimaat. Daarnaast ligt ook ongedierte dan op de loer.
  • De houten vloer voldoet niet meer aan je wensen: het kan ook zo zijn dat je houten vloer simpelweg aan vernieuwing toe is. Hij buigt door en kraakt wanneer je er op loopt; dan kan een betonnen vloer een goede oplossing zijn.
betonvloer storten vloer renoveren

Sloop je oude vloer zelf!

Met Bouwjevloer kun jij zelf aan de slag gaan met het vervangen van je houten vloer door beton. Dat begint natuurlijk met het verwijderen van je oude vloer.  Hoe je dit het beste kunt aanpakken, hangt volledig af van het type vloer, de dikte, eventuele wapening en soortgelijke factoren. Bij een houten vloer is het meestal nodig om de vloerdelen door te zagen voor ze verwijderd kunnen worden. Wij vertellen je graag waar je op moet letten en het gereedschap dat je nodig hebt, mag je van ons lenen. Zo kun jij gemakkelijk zelf aan de gang. Roep de sloper in je op en trek die oude vloer eruit!

Zelf je houten vloer vervangen door beton

Met een betonnen vloer ben je in één klap van een hele hoop problemen af: een betonnen vloer kraakt niet en buigt niet door, je hebt geen last meer van houtrot, en de vochtproblemen die een oude houten vloer geeft zijn ook verleden tijd. Bovendien isoleert hij beter en is hij zeer geschikt voor vloerverwarming. Dus ben je je houten vloer beu en wil je deze vervangen door een betonvloer? Dan kunnen wij jou daar goed bij helpen. Bij Bouwjevloer.nl leg je namelijk zelf jouw nieuwe vloer met maar een beetje hulp van ons.

Dat klinkt spannender dan het is hoor, want wij helpen je door het hele proces heen. Wij zorgen dat de materialen op de juiste momenten geleverd worden en ondersteunen je op de cruciale momenten. Jij kiest zelf welke werkzaamheden jij voor je rekening neemt, en wat je liever door ons laat doen.

Werkwijze

Het begint allemaal met een inventarisatielijst die je hier kunt invullen. Doe dit zo compleet mogelijk, maar als je iets even niet precies weet: geen probleem, we hebben altijd nog een gesprek voordat we het proces opstarten.

Wanneer we duidelijk hebben wat er allemaal moet gebeuren, maken wij een uitgebreid en duidelijk stappenplan voor je, compleet met instructievideo’s. Al het materiaal en de gereedschappen die je nodig hebt, zullen wij op het juiste moment bij jou afleveren. En natuurlijk halen we het ook weer bij je op, inclusief het puin. Loop je even vast? Weet je even niet hoe je verder moet omdat je met een onvoorzien probleem te maken hebt? Geen zorgen, je kunt ons altijd bellen. Wij helpen je dan snel weer op weg. Het storten van het beton doen wij overigens altijd voor je. Maar het voorbereidende werk en de afwerking, dat mag jij zelf aanpakken!

Door het zelf te doen met behulp van ons concept, kun je veel geld besparen op arbeidsuren. En na afloop kun je heel trots zijn dat je het allemaal zelf gedaan hebt. Klinkt goed, toch?

Betonnen vloer met vloerverwarming

Ga je je houten vloer vervangen door beton? Dat is hét moment om ook vloerverwarming aan te leggen. Het is een veel zuinigere manier van verwarmen, en de warmte wordt veel beter verdeeld over de ruimte. Een aangenamer binnenklimaat dus, en je bent gelijk af van die radiatoren die in het zicht hangen. Ook dit kun jij, samen met Bouwjevloer, zelf doen. Laat je dat toch liever aan ons over? Dat kan natuurlijk ook!

Neem contact op met Bouwjevloer.nl

Moet jouw houten vloer vervangen worden door een betonvloer? En durf je het aan om dat zelf te doen, samen met Bouwjevloer? Neem dan contact met ons op of vul het formulier op deze pagina even in. Onze specialisten zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.