Skip to main content

Gietvloer prijs per m2

Bij de aanschaf van een gietvloer komen verschillende dingen om de hoek kijken. Staat een gietvloer mooi bij het interieur van de woning, hoelang gaat hij mee en is de vloer praktisch? Maar natuurlijk speelt ook de prijs een rol. Want wat kost een gietvloer per m² nu precies bij Bouwjevloer.nl? Die vraag gaan we in dit artikel beantwoorden.

Prijs gietvloer per m²

Bij Bouwjevloer.nl leg je bijna helemaal zelf je nieuwe vloer, hierdoor kun je veel geld besparen en zakken de kosten per m². Wij zorgen voor de juiste materialen en producten en jij krijgt een handig stappenplan waarin alles duidelijk staat uitgelegd. Lukt het even niet? Dan kun je ons altijd bereiken en komen we langs als dat nodig is. Om precies te weten wat je nieuwe vloer gaat kosten hebben we een handige berekenformule opgesteld. Zo sta je nooit voor verrassingen en weet je precies waar je aan toe bent. Bereken hier de prijs van je nieuwe gietvloer per m².

Het proces van een gietvloer bouwen

Een gietvloer bouwen is een bijzonder secuur werk. Hij is opgebouwd uit verschillende lagen die allemaal een eigen functie hebben en het is belangrijk dat alle lagen volledig recht zijn, en er geen oneffenheden in zitten. Dat ga je namelijk altijd terug zien in het eindresultaat. Toch kun je veel zelf doen met behulp van Bouwjevloer. Wij leggen je heel precies uit wat er moet gebeuren en wat de volgende stap is. Bovendien krijg je van ons eersteklas gereedschap te leen. En voor het gieten zelf, komen onze vakmensen bij je langs. Zo weet je zeker dat jij straks een prachtige gietvloer in je huis hebt, waar je trots op kunt zijn.

De lagen van een gietvloer

  • De ondervloer van een gietvloer moet volledig egaal zijn. Soms moet deze dan ook eerst geëgaliseerd worden.
  • Wanneer de ondervloer goed is voorbereid en helemaal glad, schoon en stof- en vetvrij is, kan de eerste laag erop. Dat is een primer die dient als hechting en versteviging.
  • Daarbovenop komt de schraplaag. Die kan eventuele kleine oneffenheden in de vloer nog opheffen en hij voelt elastisch en wat taai aan.
  • Nu komt de gietvloer zelf, die met de hand wordt aangebracht.
  • Ten slotte moet de hele gietvloer nog gecoat worden: de topcoat. Door deze aan te brengen wordt de gietvloer beschermd en zal hij jaren en jaren mee kunnen gaan.

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Een gietvloer voelt van zichzelf al zeer comfortabel en warm aan. Toch is vloerverwarming wel prettig wanneer het in de wintermaanden flink koud wordt. Een gietvloer is voor vloerverwarming ideaal: een gietvloer zorgt namelijk voor optimale warmteoverdracht, waardoor je geen rendement verliest. Ook vloerverwarming kan je gemakkelijk zelf leggen met een beetje hulp van ons. Ook hiervoor kunnen wij namelijk een supergedetailleerd stappenplan speciaal voor jou maken, en net als bij het leggen van een gietvloer, zijn wij altijd bereikbaar voor hulp. Laat je je gietvloer met vloerverwarming toch liever door een specialist leggen? Geen probleem! Wij nemen jou zoveel werk als jij wil uit handen.

Voordelen van een gietvloer

Gietvloeren worden steeds populairder en je ziet ze steeds vaker terugkomen in verschillende typen woningen. Dit komt doordat een gietvloer van goede kwaliteit heel lang mee gaat en ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Door de naadloze afwerking kan er geen vuil of vloeistof in de vloer trekken en is het schoonmaken een eitje. Daarnaast worden gietvloeren nu erg veel aangelegd op dit moment omdat het industriële uiterlijk dat ze hebben nu een trend is. Je kunt de vloeren in ontzettend veel soorten, kleuren, uitvoeringen en designs krijgen, zodat er altijd wel iets is dat bij jouw smaak past.

Contact opnemen

Heeft u vragen over onze werkwijze, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan je graag te woorden en kunnen je het best voorzien van de juiste informatie.

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.