Skip to main content

Gietvloer maatwerk

Het maken van een perfecte gietvloer is maatwerk. Het is een dunne vloer die bestaat uit diverse lagen, waardoor hij extra sterk wordt. Het aanleggen ervan komt erg nauw; elk oneffenheidje is te zien in het eindresultaat. Het is dan ook belangrijk dat een gietvloer wordt aangelegd door een specialist. De voorbereidingen en de afwerking kun jij echter wel zelf voor je rekening nemen, en zo een hoop besparen op de kosten. Het Bouwjevloer-concept maakt dit mogelijk. Jij doet zoveel mogelijk zelf aan de hand van een gedetailleerd stappenplan en met een beetje hulp van ons. Zo heb jij straks de perfecte gietvloer, voor een hele aantrekkelijke prijs!

Stappenplan

Voordat je aan de slag gaat, zullen we precies inventariseren wat je wensen zijn, wat er moet gebeuren en welke materialen en gereedschappen er nodig zijn om een mooie gietvloer aan te leggen. Het echte maatwerk voor de gietvloer laat je dus aan ons over, maar jij kunt heel veel al zelf doen. We zetten van tevoren een uitgebreid stappenplan in elkaar, met duidelijke foto’s en duidelijke instructievideo’s. Zo weet je precies wat je moet doen en wat je volgende stap is. Ook over het materiaal en het gereedschap hoef je je geen zorgen te maken: wij leveren alles op het juiste moment aan, en komen het gereedschap én het puin dat overblijft, ook weer bij je ophalen.

Gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming geeft een aangename warmte af die gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt. Een gietvloer met vloerverwarming is heerlijk om op blote voeten of sokken overheen te lopen. Bovendien heb je geen last meer van lelijke radiatoren waar je rekening mee moet houden bij de inrichting, én is het veel zuiniger qua energieverbruik. Die vloerverwarming kun jij perfect aanleggen met behulp van het Bouwjevloerconcept!

Specialisten voor het maatwerk van je gietvloer

Voor het aanleggen van de gietvloer zelf, komen onze specialisten op de cruciale momenten naar je toe. Het gieten van de verschillende lagen is namelijk een secuur klusje, en ook is het belangrijk dat de ondergrond perfect egaal is. Ook dat wordt daarom gecontroleerd. Loop je zelf ergens tegenaan tijdens je werkzaamheden voor de gietvloer? Weet je even niet hoe je verder moet? Dan kun je ons altijd bellen. Als het nodig is, sturen we gewoon iemand naar je toe om je te helpen. Je staat er dus nooit alleen voor.

De verschillende lagen van een gietvloer: echt maatwerk

De ondervloer van een gietvloer moet volledig egaal zijn voordat we gaan gieten. Verder komt er altijd een primer op de ondervloer, zodat de gietvloer goed gaat hechten en niet in de ondervloer trekt. Daarna wordt er een schraplaag aangebracht. Daarmee worden de laatste oneffenheden weggewerkt en krijgt de vloer een elastisch laagje. En dan is het tijd om de eigenlijke gietvloer aan te brengen. Dat gebeurt in verschillende lagen. De kleur van de vloer wordt nu bepaald; deze fase van de aanleg van de gietvloer is dus echt maatwerk. Tot slot moet de coating worden aangebracht ter bescherming van de vloer. U heeft nu een supersterke, duurzame, naadloze vloer die heerlijk onderhoudsarm is en jaren meegaat.

Voordelen van een gietvloer:

  • Zeer eenvoudig te onderhouden;
  • Geschikt voor alle ruimtes, óók badkamers en keukens;
  • Naadloze vloer die gemakkelijk doorgelegd kan worden in verschillende ruimtes;
  • Ideaal voor vloerverwarming;
  • Geluiddempend;
  • Brandvertragend.

Contact

Wilt u meer weten over het aanleggen van een gietvloer? Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u graag weten wat de kosten zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op; wij vertellen u graag alles wat u wilt weten.

betonvloer storten vloer renoveren