Skip to main content

Betonvloer verwijderen vloerverwarming

Als je vloerverwarming wil aanleggen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Heb je al een betonvloer? Je kunt ervoor kiezen om de betonvloer voor de vloerverwarming te verwijderen. Het is ook mogelijk om vloerverwarming erin te slijpen. Tot slot kan de vloerverwarming ook op het beton worden aangebracht, waarna de vloer wordt afgewerkt met een natbouwsysteem of een droogbouwsysteem.

Betonvloer verwijderen voor vloerverwarming met Bouwjevloer.nl

Bouwjevloer.nl is een initiatief van VBH Totaalvloeren in Berlicum, al jarenlang dé allround vloerenspecialist! Van sloop tot afwerking: je kunt er al jaren voor bij ons terecht. We begrijpen dan ook als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het slopen van een vloer, het aanleggen van vloerverwarming en het compleet opbouwen van een vloer. Het unieke van ons Bouwjevloer-concept is, dat jij de werkzaamheden zelf gaat uitvoeren. Je bespaart zo soms duizenden euro’s op de arbeidskosten. Wij helpen je met een stappenplan en duidelijke instructies, en leveren alle gereedschappen en materialen aan die je nodig hebt. Na afloop komen we alles ook weer netjes bij je halen, óók het puin en afval! Tijdens het hele proces kun je rekenen op onze ondersteuning. Je kunt ons bellen voor extra uitleg, of we sturen direct hulp jouw kant op.

Betonvloer verwijderen voor vloerverwarming, of niet?

Vaak is het niet nodig om de hele vloer te verwijderen, en volstaat het weghalen van het bovenste gedeelte. De buizen van de vloerverwarming kunnen bijvoorbeeld ingefreesd worden in de bestaande betonvloer. Soms is het echter gemakkelijker om de complete betonnen dekvloer te verwijderen en dan de vloerverwarming aan te leggen.

Een andere optie, naast het infrezen, is het aanleggen van de vloerverwarming op het bestaande beton. Met bijvoorbeeld zandcement of anhydriet dek je de buizen dan af.  Je moet er dan wel rekening mee houden dat de vloer wat hoger komt te liggen. Dat kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de plinten, die je dan zult moeten verplaatsen, en de onderkant van deuren, waar een stukje van moet worden afgezaagd.

Contact

Wil je meer weten over het verwijderen van een betonvloer voor vloerverwarming? Neem dan gerust contact op met ons; wij leggen je graag uit hoe één en ander in zijn werk gaat. Graag tot snel!

betonvloer storten vloer renoveren

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.