Skip to main content

Bestaande vloer vervangen

Hou je van klussen? En ben je een beetje een handige Harry (of Hanny)? Bouw je vloer dan zelf en je kunt veel geld besparen! Wij zorgen er namelijk voor dat je met een beetje hulp van ons, je eigen vloer kunt vervangen. Op die manier bespaar je flink op de arbeidskosten. En na afloop ben je natuurlijk extra trots, omdat je je bestaande vloer helemaal zelf vervangen hebt.

Redenen om een bestaande vloer te vervangen

Misschien ben je je oude houten vloer wel beu, of wil je een betere isolatie bewerkstelligen. Wellicht wil je ook wel vloerverwarming. Vochtproblemen in huis worden ook vaak veroorzaakt door een vloer die niet meer voldoet. Allemaal goede redenen om je bestaande vloer te vervangen. En dit hoef je niet uit te besteden, want jij als Doe-het-zelver kunt het gewoon zelf.

Beton

De beste keuze is om je houten vloer te vervangen door een betonnen vloer. Met een betonnen vloer voorkom je veel problemen die een houten vloer met zich meebrengen, zoals vochtproblemen en een krakende, doorzakkende vloer. Vooral die vochtproblemen kunnen op den duur echt een probleem zijn. Er kunnen schimmels ontstaan, waardoor de lucht die je binnenshuis inademt, ronduit slecht is voor je gezondheid. Je kunt er serieuze klachten door ontwikkelen, zoals hoofdpijn en ademhalingsproblemen. Ben je toch gehecht aan je houten vloer, vanwege de authentieke uitstraling? Dat is heel begrijpelijk. In dat geval kun je altijd nog een houten vloer leggen boven op je nieuwe betonnen vloer. En die kun je ook zoveel laten kraken als je wil.

Hoe ga jij je bestaande vloer vervangen?

Waarschijnlijk heb je nog nooit zelf een bestaande vloer vervangen, maar geen zorgen! Wij zorgen voor een duidelijk en uitgebreid stappenplan dat je kan volgen zodat je zelf aan de slag kunt. Ook al het benodigde materiaal wordt door ons geleverd. Zo kun je veel geld besparen. Je betaalt namelijk alleen voor het materiaal.

Het begint allemaal met een inventarisatieformulier waarop je een aantal gegevens over je vloer zo nauwkeurig mogelijk invult. Als je iets niet precies weet, is dat geen probleem want wij hebben altijd eerst nog een overleg, voordat je echt aan de slag gaat. Aan de hand van de gegevens en het gesprek kunnen wij een stappenplan voor je maken.

Het stappenplan bestaat niet alleen uit aanwijzingen; we doen er ook instructievideo’s bij zodat je een goed beeld krijgt van wat je allemaal te wachten staat. Het materiaal en de gereedschappen die je nodig hebt om je bestaande vloer te vervangen zullen wij op de juiste momenten aanleveren, en we halen al het puin en de gereedschappen ook weer bij je op.

Wat als je het even niet meer weet?

Op die momenten dat je even niet meer weet hoe je verder moet, kun je altijd contact met ons opnemen. Een belletje is genoeg en wij helpen je meteen weer op weg met advies, of we sturen iemand langs.

Meer informatie

Als het je aanspreekt om je handen uit de mouwen te steken en zelf je bestaande vloer te vervangen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je vrijblijvend adviseren en een offerte voor je maken.

betonvloer storten vloer renoveren