Skip to main content

Waarom zou je je vloer laten isoleren?

Je vloer laten isoleren

Een vloer met vloerisolatie heeft vele voordelen:

  • Je energierekening kan behoorlijk omlaag
  • De temperatuur in je huis kan alleen al met vloerisolatie tot wel zo’n 4 graden stijgen
  • De warmte in je huis zal niet meer via de vloer richting de kruipruimte wegstralen, maar juist teruggekaatst worden de woning in.
  • Andersom zal de kou uit de kruipruimte, waar het gemiddeld zo’n 12 graden is, niet meer optrekken door de vloer.
  • Isolatiemaatregelen zorgen ervoor dat je huis in waarde stijgt. Het Energielabel wordt immers groener

Vloer laten isoleren: een slimme investering

Het laten isoleren van je vloer is dus een slimme investering, waarvoor je vaak ook nog subsidie kunt krijgen. Maar met Bouwjevloer kun je ook nog eens een groot deel van de kosten besparen! Hoe dan? Dat leggen we je graag uit.

Geld besparen

VBH Totaalvloeren heeft een uniek concept bedacht: Bouw je vloer zelf met Bouwjevloer! Je kunt met onze hulp zelf je hele vloer aanleggen, maar ook andere werkzaamheden kun je met onze hulp zelf uitvoeren. Bijvoorbeeld het zelf aanbrengen van vloerisolatie. Wij geven je uitleg, begeleiden je bij elke stap en leveren alle materialen. Maar het aanleggen doe je zelf, omdat je dat best kan, en omdat je zo wel duizenden euro’s kunt besparen. De manuren worden immers niet in rekening gebracht, die lever je zelf. Bovendien zijn de verschillende subsidieregelingen ook met Bouwjevloer.nl van toepassing.

Hoe dan?

Wij geven je een gedetailleerd stappenplan, inclusief instructievideo’s, zo dat je op elk moment precies weet wat je moet doen. Op het juiste moment leveren wij je de materialen en gereedschappen die je nodig hebt. We halen alles na afloop, inclusief het puin, weer bij je op. En als je toch hulp nodig hebt of ons wat wil vragen, zijn wij altijd maar één telefoontje van je verwijderd. We geven direct antwoord of sturen direct hulp. Makkelijk toch?

Vloer isoleren van onderaf

Er zijn twee manieren waarop je je vloer kunt isoleren: van onderaf, en van bovenaf. De makkelijkste manier om een vloer te laten isoleren, is van onderaf, maar dan moet er wel een kruipruimte aanwezig zijn die hoog genoeg is: minimaal 35 cm, zodat je er goed in kunt werken. Via een luik, dat vaak bij de voor- of achterdeur zit, is de kruipruimte bereikbaar. Het isolatiemateriaal kan dan eenvoudig aan de onderkant van de vloer worden vastgemaakt. Zijn er houten balken aanwezig aan de onderkant? Die hoef je niet mee te isoleren.

Vloer isoleren van bovenaf

Is er geen kruipruimte aanwezig, of is deze te laag? Dan kan kun je de vloer isoleren van bovenaf. Je moet dan wel eerst de vloerbedekking verwijderen. Het isolatiemateriaal komt namelijk op het hout of het beton van de ondervloer te liggen. Vervolgens worden er platen op gelegd om het isolatiemateriaal te beschermen. Daarna kun je je vloerbedekking weer terugleggen, of je legt er een nieuwe afwerkvloer op. Let op: bij het isoleren van bovenaf zal de vloer wat hoger komen te liggen. Dat kan betekenen dat er wat deuren ingekort moeten worden en plinten moeten worden verplaatst.

Meer informatie

Heb je vragen over onze werkwijze of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven je advies op maat en een offerte geven we binnen 24 uur.

Direct contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u een vraag? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.